dinsdag 28 september 2010

Naar de fotowinkel



Ons nieuw thema is nog maar net begonnen of we trokken er al op uit.
Met ons 15 naar de foto Schmit op de markt in Eeklo.
Jaja 15 want sinds maandag is Jonas terug bij ons in de klas.
Wat een kort bezoekje moest worden is een beetje uitgelopen door de super medewerking van fotograaf Griet.
We zijn de uitleg in de winkel begonnen met pasfoto's. Thysson was onze durver van de dag en ging op de stoel zitten. De foto genomen met het fototoestel werd nu afgedrukt. Hoe? wel er werd een kaartje waar de foto op stond uit het toestel gehaald, dit kaartje werd in iets gestoken wat leek op een gsm en dat werd verbonden met een printer. Er kwamen maar liefst 8 thyssons uit de printer.

Daarna liepen wed verder naar de studio. Wit, wit en nog eens wit. De fotograaf lit ons allerlei voorbeelden zien van foto's. Grote mensen, kleine mensen, verliefde mensen, families,... Zo leerden we ook dat je mat en blinkend papier heb, dik en dun. De woorden zwart-wit en sepia vielen ook. Wist je dat je een foto ook op stof kan afdrukken? Maar dat is wel heel wat meer werk voor de fotograaf.


Na de uitleg mochten we allemaal samen op de foto. Best moeilijk met ons allen op hetzelfde moment naar de fotograaf kijken. Er waren immers lampen die gevolgd moesten worden, emoties die onder controle moesten gehouden worden,... Uiteindelijk was er toch eentje goed genoeg om af te drukken. En we kregen niet 1 afdruk mee, maar 16afdrukken voor elk kindje en eentje voor de juf. Wat een geluksdag.

Super gelukkig keerden we terug naar de klas met een ruimere blik, een foto en twee fototoestellen voor in de poppenhoek.

Nogmaals dank aan foto's Schmitz. Allen daarheen zou ik zeggen.

PS: fotograaf van dienst Samir