maandag 23 november 2009

Restaurant "Special"



Vrijdagochtend 20 november,
De spanning bij de kleuters is duidelijk voelbaar en nog beter hoorbaar.
Vandaag is immers de dag dat de mama's en papa's komen eten op school.



We starten de ochtend met het snijden van de nodige groenten voor in de spaghetti.

Daarna namen we de tafels in de refter eens goed onder handen. Alle tafels werden mooi gedekt en rond 11h30 was alles klaar.



Eerst mochten de kleuters en de kinderen van het lager plaats nemen in het restaurant. Daar werden ze bediend door de verschillende juffen en ons Gerda.







De tijdsdruk was voelbaar want enkele kleuters waren nog aan het smullen toen de eerste gasten arriveerden. De vlugge eters begeleide de ouders naar een tafel. daar werd gevraagd wat ze wilden drinken en eten. Met veel verwarring werd dit doorgegeven naar de mensen in de keuken. Toen het eten klaar was mochten de kinderen het eten naar de gasten brengen.
Helaas was ook hier soms sprake van mis communicatie. Gelukkig waren het geduldige en vriendelijke klanten en is er niemand boos weggegaan.
Voor weinig kleuters is er voorlopig een job in de horeca weggelegd. Enkele verloren al vlug interesse en gingen buiten spelen terwijl juf Murielle toezicht hield. Er is echter 1 kleuter die toch een speciale vermelding verdiend. Jason kan eigenlijk direct al aan de slag in een restaurant. Zelfs met het afwassen heeft hij geholpen.









Bedankt aan de ouders die konden komen,
en aan de collega's.