zondag 25 oktober 2009

heksen: week 1

hallo,
Het was een drukke week.
Wanneer de kinderen maandag de klas binnen gingen werden ze begroet door een vliegende heks. In de klas zelf stonden ook super veel heksen in alle maten en kleuren.



De ene heks ziet er al wat liever uit dan de andere.


We hebben een lied geleerd over 'acarambawoelieweks'. Naar het verhaal geluisterd van Nieuwsgierige lotje die op bezoek ging in een echt heksenhuis, bezems geordend van klein naar groot, het heksenhuis goed bestudeerd, onze cijfers geoefend met het pompoenen spel, heksendomino gespeelt,...







We hebben het heksenhuis ook proberen namaken.
Zij die een schoendoos meehadden naar school konden eerst aan de slag.
De schoendozen werden de basis van ons huis. Al werkende hebben we wel gemerkt dat de grootste dozen best onderaan gaan.
Toen hebben de kleuters eens goed moeten nadenken over hoe de dozen moesten vastgezet worden. Plakband bood al vlug de oplossing. We hebben twee soorten plakband gebruikt. Gewone plakband die we met de schaar moesten doorknippen en plakband die we konden scheuren met onze handen.


(foto volgt)



Als de eerste twee dozen samen plakten botste jason per ongeluk tegen de dozen en de doos viel om. Oeps we moeten de dozen niet alleen vooraan maar ook achteraan vastmaken.
Je hoort het, het lijkt gemakkelijk maar voor kleuters is dit alles toch vrij moeilijk.
Hannah, Jason, Thyssen, Mathias en Guillaume zijn er dan uiteindelijk toch in geslaagd om de basis te maken van ons heksenhuis. Sandro zat erbij en keek er naar.


Hij had immers al een figuurzaag zien liggen en was zijn krachten aan het sparen om te kunnen zagen.


Na wat denk werk en wat hulp van de juf kwamen we tot de vaststelling dat we nog ladders in ons huis moesten hebben om van het ene verdiep naar het andere te kunnen gaan.
Eerst moesten we meten hoe lang onze ladder moest zijn, want niet alle dozen waren even hoog. Toen konden we eindelijk beginnen zagen. afwisselend werd er gezaagd en vastgehouden.


(foto volgt)



Hannah gaf het zagen vrij vlug op en werd onze controleur van dienst. Hannah zette overal de streepjes. zo wisten de jongens waar ze moesten zagen. Thyssen was onze hardste werker.



Nu moeten we alleen nog heksen tekenen of schilderen voor in ons huis.